30-05-2019 - SOP trakteert vrijwilligers

De SOP (Stichting Ontmoetingscentrum Puijckendam) faciliteert beschikbare ruimten voor andere verenigingen en stichtingen en andere niet-commerciële organisaties. Het bestuur bestaat uit zeven personen die de Stichting besturen. Daarnaast draait de gehele organisatie op en met vrijwilligers, ook de bestuursleden werken allen als vrijwilligers.

De Stichting draait geheel zelfstandig en ontvangt geen enkele subsidie en het draait voortreffelijk. Veel organisaties weten de weg te vinden naar het ontmoetingscentrum, waarin ook de KBO en de biljartvereniging hun domicilie hebben. Het bestuur is dankbaar dat zij gebruik kunnen maken van veel vrijwilligers, die zich geheel belangeloos inzetten voor de klanten van de Stichting. Elk jaar biedt het bestuur de vrijwilligers, meestal met partners, een uitje aan in de maand mei. In augustus is er een bbq en in december is er een Kerst-inn helemaal in kerstsfeer.

Vorige week waren alle vrijwilligers met partners uitgenodigd voor een 'walking dinner' in 't Wapen van Noordwijkerhout. Voorzitter, Bert Volkerijk sprak voor het diner de vrijwilligers toe en dankte hen voor hun zeer gewaardeerde inzet. Het walking dinner werd zeer gewaardeerd en bestond uit zes gangen met verschillende gerechten.

Nieuwe vrijwilligers

Het bestuur zoekt nog altijd nieuwe vrijwilligers, zodat de werkdruk die rust op de huidige vrijwilligers, wat wordt verminderd: draai mee tijdens een ochtend-, middag-, of avonddienst. Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd, maar het is nog eens gezellig ook. Het zijn algemene werkzaamheden achter de bar: zoals een drankje inschenken, afrekenen, vaatwasser aanzetten. Verder dienen op afgesproken tijden tafels en stoelen verplaatst te worden voor activiteiten van de verschillende organisaties die de ruimte hebben afgehuurd.

Meer weten? Bel gerust of kom eens langs om kennis te maken. Toos vd Berg maakt u wegwijs. Bel: 0252-376405 of 06-55582015.

Bron - Noordwijkerhouts Weekblad